Motkraft


Annonselenke

Mest populære avtale:

Strømavtale:Spot
Pris:Spot + 1,00 øre/KWh
Månedlig fastbeløp:19,00 kr/mnd
Prisgaranti:1 000 måneder
Fakturering:Etterskuddsvis
Bindingstid:Ingen

Kontaktinfo:

Adresse: Krambugata 2, 7011 Trondheim

Nettsted: https://www.motkraft.no/

Telefon: Kun live chat

Åpningstider:

Mandag–fredag: 09:00–16:00

Lørdag og søndag: Stengt

Strømselskapet Motkraft er et heldigitalt selskap som ble startet opp av en gruppe NTNU-studenter i 2021. De har sitt hovedkontor i Trondheim hvor 15 ansatte jobber med utvikling av nye løsninger og tjenester.

Motkraft er en non-profit leverandør som ikke tjener penger på kjøp og salg av strøm. Kunder betaler derfor kun for strømmen de bruker, et påslag som dekker lovpålagte kostnader og et månedsgebyr som går til å dekke kostnader for drift av kundeservice. Formålet er å gjøre strøm enklere, billigere og tryggere for forbrukere landet over.

Målet til Motkraft er å kunne samle alle nødvendige tjenester på ett og samme sted. For å nå dette målet jobber de med å utvikle nye tjenester, finne nye løsninger og innhente kompetanse fra studenter og nyutdannede. De lytter også til sine kunder, for å stadig kunne utvikle og forbedre sine digitale løsninger.

Siden Motkraft er en heldigital leverandør, er kunder avhengig av å ha appen for å kunne følge med på sin avtale. Ønsker de å komme i kontakt med kundesenteret, kan dette gjøres i appen eller gjennom chat på nettsiden i åpningstiden. Utenfor åpningstider er selskapet og kundesenteret tilgjengelig på e-post.

Strømavtaler og priser

Motkraft tilbyr kun én strømavtale til private, en spotprisavtale. Spotprisen følger til enhver tid markedsprisen på kraftbørsen Nord Pool, og endres time for time. Kunder betaler kWh-prisen for strømmen når den brukes, pluss et påslag på maksimalt 1 øre/kWh. Påslaget går blant annet til å dekke lovpålagt elsertifikat. I tillegg har avtalen en fast månedspris på 19 kroner. Det er ingen bindingstid, og fakturering skjer etterskuddsvis. I tillegg gir Motkraft en prisgaranti på 1 000 måneder.

Dekning

Motkraft leverer strøm til kunder i alle deler av landet.

Fordeler

-Heldigitale løsninger
-Gratis app
-Lave påslag
-Lavt månedlig fastledd
-Lang prisgaranti

Ulemper

-Ikke lansert avtale for bedrifter
-Kun digitalt tilgjengelig kundesenter

Flere tjenester og produkter

App

Som en heldigital aktør, finner kunder all informasjonen om strømavtalen i appen. Her får man også oversikt over forbruket sitt og kan finne prisen per kWh her og nå, og de neste 24 timene. Alle fakturaer er tilgjengelige i appen, og man kan sjekke om de er betalt eller ikke. Med oversikt over både forbruk og kostnader får kundene full kontroll over forbruket knyttet til strøm, noe som gir flere muligheter for strømsparing og reduserte kostnader. Det er også mulig å komme i kontakt med kundesenteret i appen, som i tillegg vil sende ut varslinger med viktig informasjon som gjelder strømabonnementet.

Grønn fremtid

Denne tilleggstjenesten er et bidrag til en grønnere og mer bærekraftig fremtid. Produktet koster 10 kr/mnd, og er en donasjon som er øremerket innovative prosjekter som skal bidra til å realisere FNs klimamål nummer 7 Ren energi til alle. I løpet av ett år vil kunden donere 120 kroner til klima og bærekraft.


Annonselenke