Kraftriket


Annonselenke

Mest populære avtale:

Strømavtale:Spot
Pris:Spot + 5 øre/KWh
Månedlig fastbeløp:59,00 kr/mnd
Prisgaranti:2 måneder
Fakturering:Etterskuddsvis
Bindingstid:Ingen

Kontaktinfo:

Adresse: Spikarmoen 16, 2900 Fagernes

Nettsted: https://www.kraftriket.no/

Telefon: 321 41 000

Åpningstider:

Mandag – Fredag: 10:00 – 15:00

Lørdag – Søndag: Stengt

Strømleverandøren Kraftriket er utviklet for å ta vare på det lokale samfunnet. Det gjør de ved å skape verdier i lokalsamfunnet i form av arbeidsplasser og engasjement. Selve fundamentet i Kraftriket er lokalt tilstedeværelse.

I august 2021 slo Kraftriket virksomheten sin sammen med det nordnorske strømselskapet Polar Kraft. De ble da et av Norges største strømselskap med nærmere 170 000 kunder. Kraftriket og Polar Kraft har etablert et felles eierskap, strømselskapet Yve AS.

Fra 01. januar 2023 ble også Smart Energi i Fredrikstad en del av Yve konsernet. Likevel består det som en selvstendig merkevare.

Kraftriket er sertifisert gjennom ordningen Trygg Strømhandel. Denne ordningen ble etablert i 2020 for å sikre et tryggere og enklere strømmarked for kundene i Norge.

I tillegg er Kraftriket Miljøfyrtårnsertifisert og sertifisert gjennom ordningen Great Place To Work. Det betyr at de har forpliktet seg til å bidra til en grønnere hverdag, og har en organisasjonskultur som betegnes av en høy grad av tillit.

Strømavtaler og priser

Lokalstrøm

Denne strømavtalen har spotpris. Da betaler du ikke mer for strømmen enn Kraftriket når de kjøper den på strømbørsen. Avtalen følger prisen på Nord Pool, time for time. I tillegg kommer et påslag på 5 øre per kWh. Om du er miljøbevisst, kan du få en tilleggsavtale som garanterer deg 100 % vannkraft. Med den valgfrie tilleggsavtalen får du opprinnelsesgaranti, som markeres med et emblem som består av en blå ring på fakturaen din. I tillegg ser du en egen linje på baksiden av strømregningen din. Hvis du velger denne tilleggsavtalen, betaler du 12,1 øre per kWh. Strømavtalen Lokalstrøm har en fast månedspris på 59 kroner hver måned, og ingen bindingstid.

Spot12

Strømavtalen Spot12 er et tilbud for nye privatkunder hos Kraftriket. Også denne avtalen har spotpris, og følger timeprisen på samme måte som Lokalstrøm. Men det som gjør dette tilbudet ekstra attraktivt, er at det ikke har noen faste gebyrer, og et negativt påslag. Det betyr at påslaget er -2,02 øre per kWh. Strømavtalen har ingen bindingstid, men den varer ikke lenger enn ett år. Etter 12 måneder blir du overført til strømavtalen Lokalstrøm. Da gjelder prisene for den avtalen, og det faste månedsbeløpet.

Spot12 er forbeholdt nye kunder, og Kraftriket forbeholder seg retten til å avvise kunder som har fått rabatter tidligere.

Idrettsstrøm

Strømavtalen som heter Idrettsstrøm, er litt uvanlig. Den er en blanding av prissikring og spotpris. Avtalen gir deg samme strømprisen hver dag hele måneden. Prisen settes inn den 10. hver måned, i påfølgende måned. Med denne strømavtalen trenger du ikke å følge med på strømprisene time for time, og dermed dikterer ikke klokken når du kan bruke strøm. Men det betyr også at du ikke kan spare penger på å for eksempel lade elbilen din eller vaske klær på et bestemt tidspunkt.

For hver kWh du bruker, går 1 øre til ditt lokale idrettslag. Per august 2022 har Idrettsstrøm over 2 340 registrerte klubber og mer enn 10 000 støttespillere. Til sammen har de generert over 15 millioner i støtte.

Strømavtalen Idrettsstrøm har en fast månedspris på 48,75 kroner hver måned og ingen bindingstid.

Dekning

Kraftriket består av en rekke tidligere strømsalgvirksomheter. Som et resultat selger de strøm til kunder over hele Norge. I tillegg har de kontorer på 19 forskjellige lokasjoner, spredt utover landet.

Fordeler

-Egen app
-Strømavtaler til spotpris
-Gode kundefordeler
-Opprinnelsesgaranti

Ulemper

-Den beste avtalen er forbeholdt nye kunder og varer kun i 12 måneder
-Høyere påslag på strøm med opprinnelsesgaranti

Flere tjenester og produkter

App

Kraftriket har utviklet en egen app, som gir deg som bruker full kontroll over strømforbruket ditt. Ved hjelp av appen kan du overvåke strømforbruket ditt, noe som kan brukes som et verktøy for å redusere både forbruket og kostnadene dine. Du kan også se alle fakturaene dine i appen, både de som er betalt og de ubetalte. Appen kan lastes ned på Google Play og App store.

Tilbud på mobilabonnement

Takket være et samarbeid mellom Kraftriket og mobilleverandøren Chili Mobil, kan du få tilbud på mobilabonnementer. De heter Kraftriket mobilabonnement, og kommer med ulike mengder mobildata inkludert. Slik kan du velge det abonnementet som passer dine behov best. I tillegg er blant annet data rollover, 5G og fri tale og SMS inkludert. Som en ekstra kampanje får du de første to månedene til halv pris. Chili Mobil har samme dekning som Telia.

Vervekampanje

Hvis du verver en venn, får du 500 kroner i avslag på fakturaen din. Om du har en venn på jakt etter en god strømavtale, kan det være verdt å tipse dem om alternativene Kraftriket tilbyr. Eller, hvis du for eksempel skal bytte strømleverandør på hytten din, kan du til og med verve deg selv. Du må selv være kunde hos Kraftriket og ha et tildelt kundenummer for å kunne verve noen.


Annonselenke