Ishavskraft


Annonselenke

Mest populære avtale:

Strømavtale:Spot
Pris:Spot + 5,62 øre/KWh
Månedlig fastbeløp:49,00 kr/mnd
Prisgaranti:2 måneder
Fakturering:Etterskuddsvis
Bindingstid:Ingen

Kontaktinfo:

Adresse: Løkkeveien 111, 9510 Alta

Nettsted: https://www.ishavskraft.no/privat/

Telefon: 08526

Åpningstider:

Mandag – Fredag: 09.00 – 15.30

Lørdag – Søndag: Stengt

Som en av landets største kraftleverandører, har Ishavskraft både bedrifts- og privatkunder over hele Norge. På kontorene deres i Alta, Tromsø, Oslo, Bergen og Kristiansand jobber over 78 ansatte. De jobber med blant annet innovasjon, produktutvikling og krafthandel, samt kundeservice, porteføljeforvaltning og markedsføring.

Kundeløftet til Ishavskraft er «Forenkle, forbedre og fornye». Det betyr at de vil bruke disse prinsippene til å påvirke hvordan vi bruker og tenker på strøm, til det beste for miljøet. Strømmen de selger kommer derfor fra naturlige ressurser som vannkraft.

Ishavskraft har sin opprinnelse nord for Polarsirkelen, hvor selskapets historie strekker seg langt bakover i tid. I området ble Europas første vannkraftverk etablert så tidlig som 1882. Allerede i 1891 fikk Hammerfest elektriske gatelys, og var den første byen i Norge til å ta i bruk de elektriske gatelyktene. Vannkraft ble starten på utvikling av det moderne Norge.

Ishavskraft er ikke bare opptatt av bærekraft, de er også opptatt av å gi tilbake til samfunnet. Derfor har de opprettet Ishavskraftfondet. Fondet er ment for å gi aktivitetstilbud til barn og unge. Dette kan hjelpe til med å fange opp de som ikke er involvert i tradisjonelle sporter og idretter. Idrettslag som holder til i Troms eller Finnmark kan det søke om midler fra fondet. Hvem som skal få tildelt midler er bestemt i samarbeid med Troms og Finnmarks idrettskrets.

Strømavtaler og priser

Spotpris

Dette er en strømavtale som tilbyr strøm til spotpris til privatkunder. Den følger prisen fra Nord Pool time for time. Da får du altså samme timepris på strømmen som Ishavskraft betaler for den selv. For å regne ut hva denne avtalen kommer til å koste deg, velger du ditt prisområde i et eget på nettsiden deres. Dette finner du under mer informasjon om strømavtalen Spotpris. Velger du for eksempel Vest-Norge, opplyser boksen deg om strømprisen per kWh per øre i ditt område.

Strømavtalen har et fastbeløp på 49 kroner hver måned, i tillegg kommer et påslag på 5,62 øre for store deler av Norge. Kunder i Nord-Norge er fritatt fra MVA, og da kommer påslaget på 4,50 øre. Siden kunder i Nord-Troms og Finnmark også er fritatt fra elsertifikat kommer påslaget deres på 4,25 øre. Ønsker du papirfaktura har det et gebyr på 61 kroner.

Fastpris

Dette er en strømavtale for deg som ønsker å binde strømprisen din. Prisen på strøm kan svinge kraftig, spesielt i vintermånedene, og gi uforutsigbare strømregninger. Hvis du har en fastprisavtale, får du den samme strømprisen hver måned. Dette gjør det enklere for deg å beregne utgiftene dine, og kan gi økt trygghet. Fastprisen gjelder maks opp til 50 000 kWh i årlig forbruk.

Avtalen er bindende for et år, og kan ikke sies opp i den valgte tidsperioden. Denne strømavtalen har et fastbeløp på 39 kroner per måned.

Fordi fastprisene er så høye for tiden, har Ishavskraft valgt å ikke tilby dette til kundene sine akkurat nå. De opplyser at de ikke vil selge kundene sine en bindene avtale som kan være ugunstig på sikt. Men, de håper å kunne tilby Fastprisavtalen igjen snart. Når denne avtalen er tilgjengelig, er den kun for privatkunder.

Fastpris 3 år

Denne strømavtalen tilbyr de samme fordelene som den som heter Fastpris. Forskjellen er at her binder du strømprisen din i 3 år istedenfor 1 år. Også denne avtalen er bindene, og kan derfor ikke brytes. Fastprisen gjelder maks opp til 50 000 kWh i årlig forbruk.

Dessverre er ikke denne strømavtalen tilgjengelig for øyeblikket heller. Det er fordi fastprisene er så høye akkurat nå, og Ishavskraft ønsker ikke å binde kundene sine til en høy pris i 3 år. De håper å kunne gi dette tilbudet til kundene sine igjen snart. Når denne avtalen er tilgjengelig, er den kun for privatkunder.

Spotpris Bedrift

Dette er en strømavtale for de prisbevisste bedriftene. Denne avtalen er løpende. Det betyr at den ikke har noen bindingstid. For å kunne kjøpe denne strømavtalen må bedriften ha et forbruk på over 100 000 kWh totalt over målerne sine.

Dekning

Ishavskraft har dekning over hele Norge. De kan derfor tilby strømavtaler uansett hvor du bor. Men påslaget kan variere ut ifra hvilket område du bor i. For å finne ut hva påslaget blir for deg før du bestiller strømavtalen kan du sjekke området ditt i et eget felt på nettsidene deres.

Fordeler

-Avtale med spotpris
-Kraft fra naturen
-Gir tilbake til lokalsamfunnet
-Egen app

Ulemper

-Tilbyr for tiden ikke fastprisavtaler
-Litt tungvint å finne prisen på strømavtalene på nettsidene deres

Flere tjenester og produkter

App

Ishavskraft har lansert en egen app. Via den kan du se forbruket ditt fra nivået du bruker per år, helt ned til timer. Du kan også se strømregningene dine for det siste året. De kan lastes ned som PDF-filer om du ønsker det. Under Avtaler finner du informasjon om strømavtalen din.

Her finner du også informasjon om AvtaleGiro og eFaktura. I tillegg kan du se hva spotprisen er for ditt område per time og dag. Prisen for ditt område kommer opp automatisk. Du kan se både den historiske prisen og den etablerte prisen fram til midnatt neste dag. Appen kan lastes ned via Google Play for Android, eller App Store for iPhone.

Varmepumpe

Kundene til Ishavskraft kan kjøpe en varmepumpe på nedbetaling, helt uten renter og gebyrer. Varmepumpen blir montert for deg, så det blir ikke noen ekstra utgifter for den jobben. På nettsidene deres kan du velge mellom tre forskjellige varmepumper, Fujitsu Norgespumpa 5.9, Fujitsu Norgespumpa 6.4 og Fujitsu Extreme Gulv 6.2.

Du finner mye god informasjon om alle alternativene på nettsiden, slik at du finner den som passer best for dine behov. Varmepumpen betales ned over strømregningen i løpet av 4 år. Månedsprisen på varmepumpen avhenger av hvilken pumpe du velger å kjøpe. Den rimeligste koster 699 kroner per måned, og den dyreste 749 kroner.


Annonselenke