Hemsedal Energi


Annonselenke

Mest populære avtale:

Strømavtale:Spot
Pris:Spot + 5 øre/KWh
Månedlig fastbeløp:0 kr/mnd
Prisgaranti:Ingen
Fakturering:Etterskuddsvis
Bindingstid:Ingen

Kontaktinfo:

Adresse: Hemsedalsvegen 2883, 3560 Hemsedal

Nettsted: https://www.hemsedal-energi.no/

Telefon: 31 40 88 88

Åpningstider:

Mandag–fredag: 08:00–15:30

Lørdag og søndag: Stengt

Strømselskapet Hemsedal Energi eies 100 % av Hemsedal kommune. Selskapet var organisert som et kommuneforetak frem til 2019, da det ble registrert som et AS. Siden har selskapet blitt omorganisert til et konsern, med Hemsedal Energi som datterselskap.

Hemsedal Energi ble etablert i 1936 under navnet Hemsedal Kommunale Elektrisitetsforsyning, men den første elektrisiteten ble levert til kommunen allerede i 1910. Likevel var det ikke før på 1950-tallet at utviklingen skjøt fart. Siden da har flere og flere husstander og områder i kommunen fått elektrisitet i hjemmene sine, og i dag er over 4 000 kunder knyttet til Hemsedal Energis nettverk.

Hemsedal Energi er lokalt, og har sine kontorer ved kommunehuset i Hemsedal Kommune. Ved spørsmål eller ønske om å snakke med selskapet om strøm og energi, kan kunder besøke kontorene ved fysisk oppmøte.

Hemsedal Energi har kraftproduksjon og salg av kraft som sitt fokusområde. Strømnettet er det Hemsli Nett AS som nå har ansvaret for. Sammen med Hallingdal Kraftverk har de også bygget ut fibernett i Hemsedal og Hallingdal kommune og omegn. Nettverket er tilgjengelig for både bedrifter, beboere og hytteeiere i hele området, og leveres av Bruse AS.

Strømavtale og priser

Spot Hemsedal

Denne spotprisavtalen tilbys til både private kunder og bedrifter. Strømprisen følger kWh-prisen på kraftbørsen time for time, og kunder betaler for spotprisen når strømmen forbrukes. Det kommer i tillegg et påslag på 5 øre/kWh som går til lovpålagt elsertifikat. Avtalen har ingen bindingstid eller faste månedskostnader, og faktura sendes etterskuddsvis.

Spot Fritid

Dette er spotprisavtalen for alle med fritidseiendom. Prisen per kWh følger Nord Pool time for time, og kunder betaler for strømmen når den brukes. Avtalen har et påslag på 5 øre/kWh som inkluderer moms og elsertifikat. Det er ingen bindingstid, faste månedsbeløp eller forskuddsbetaling på avtalen.

Dekning

Hemsedal Kraft tilbyr strøm til kunder i hele landet.

Fordeler

-Spotpris for private og bedrifter
-Egen avtale for fritidsboliger
-Tilbyr opprinnelsesgaranti
-Ingen månedlig fastledd

Ulemper

-Noe høye påslag
-Tilbyr få ekstra tjenester

Flere tjenester og produkter

Fornybar Energi

Hemsedal Energi er opptatt av bærekraftig utvikling, og tilbyr opprinnelsesgaranti på alle sine avtaler. Opprinnelsesgaranti betyr at selskapet garanterer at kunders strøm produseres lokalt fra 100 % fornybare energikilder. Garantien har en kostnad på 0,50 øre/kWh, og er en indirekte støtte til et bedre miljø og bærekraftig utvikling. For husstander som har et årlig forbruk på 20 000 kWh, vil dette utgjøre omtrent 100 kroner i året.

Min Side

På Min Side finner kunder informasjon om sitt kundeforhold til Hemsedal Kraft. Her kan man oppdatere personlig informasjon, finne tidligere utsendte fakturaer og sjekke forbruket sitt nå og historisk sett. Denne informasjonen kan brukes til å sammenligne forbruk, og til å gjøre endringer for å redusere kostnadene. Det er også mulig å gjøre endringer i strømavtalen. Kunder som har flere avtaler, finner alle disse samlet under én konto her.


Annonselenke