Gudbrandsdal Energi


Annonselenke

Mest populære avtale:

Strømavtale:Spot
Pris:Spot + 3 øre/KWh
Månedlig fastbeløp:0 kr/mnd
Prisgaranti:1 måned
Fakturering:Etterskuddsvis
Bindingstid:Ingen

Kontaktinfo:

Adresse: Strandgata 39, 2640 Vinstra

Nettsted: https://www.ge.no/

Telefon: 61 29 47 00

Åpningstider:

Mandag – Fredag: Fra 08.00 til 15.15

Lørdag – Søndag: Stengt

Som strømleverandør har Gudbrandsdal Energi alltid vært opptatt av at kundene ikke skal betale for mye. Selskapet ønsker å tilby strøm til konkurransedyktige priser og anser det som sin plikt å bidra til redusert strømforbruk. Slik vil de både spare kundene for ekstra utgifter og skåne miljøet. Derfor har de satt en målsetting om å hjelpe kundene med å bruke 30 % mindre strøm. Dette er en måte å leve mer bærekraftig på, og forhindre at det sløses med ressursene. Målet håper de å oppnå med forbedret teknologi og god kundeservice.

Strømselskapets historie startet i 1916. Da ble AS Nordre Fron elektricitetsverk stiftet. Flere selskaper har siden kommet til og slått seg sammen til det som i dag er Gudbrandsdal Energi. I forbindelse med 100-års jubileet ble det i 2016 utgitt en jubileumsbok. Den heter «Kraft, spenning og utvikling», og deles ut gratis til alle som er interessert.

I dag drives selskapet av Gudbrandsdal Energi Holding AS. De er blant de ni største strømleverandørene i Norge. Takket være sine gode priser gikk den lokale leverandøren fra å forsyne lokalområdet sitt med strøm til å bli en solid utfordrer til de nasjonale strømleverandørene. De har også vunnet flere priser for sin gode kundeservice.

Strømavtaler og priser

Spotpris

I dag har Gudbrandsdal Energi bare én strømavtale. Til gjengjeld er det en god avtale, for her får du spotpris på strømmen din. Det betyr at du ikke betaler mer for strømmen enn selskapet betalte når de kjøpte den inn. Som de andre strømleverandørene kjøper Gudbrandsdal Energi strømmen sin på kraftbørsen Nord Pool. Forbrukerrådet anbefaler kunder å benytte spotpris. Det er fordi avtaler med spotpris normalt sett gir lavere pris over tid enn andre strømavtaler.

Timeprisen din er den som gjelder for ditt område. Dermed kan du spare penger på å flytte forbruket ditt til de timene strømmen er rimeligst. På nettsiden til Gudbrandsdal Energi kan du selv enkelt sjekke når dette er. I tillegg tilbys det en app som blant annet lar deg overvåke både timepriser og ditt eget forbruk. Strømavtalen kommer uten faste månedlige gebyrer og uten bindingstid.

Det som trekker denne strømavtalen litt ned, er at det kommer et påslagsgebyr på 3 øre per kilowattime. Selv om du betaler spotpris for strømmen din, betaler du altså i realiteten noe mer. Til gjengjeld er dette et lavere gebyr enn andre strømleverandører krever. Påslaget er garantert uendret i én måned.

Dekning

Gudbrandsdal Energi er landsdekkende og tilbyr strøm til hele Norge. Om du lurer på prisen i ditt område kan du enkelt sjekke det på nettsiden deres.

Fordeler

-Bare én strømavtale, så du slipper å søke etter det riktige alternativet for deg
-Påslagsgebyret er rimelig lavt
-Egen app
-Spotpris på strømmen
-Ingen bindingstid

Ulemper

-Påslagsgebyr tilkommer
-Noen tjenester i appen koster penger
-Kun én strømavtale, altså begrensede valgmuligheter

Flere tjenester og produkter

App

Gudbrandsdal Energi har en egen app som lar deg overvåke eget forbruk og timepriser. Det vil si at du kan sjekke hva spotprisen kommer på. Etter klokken 16 kan du også sjekke morgendagens strømpriser. Denne informasjonen kan du bruke for å spare penger ved å aktivt redusere forbruket i de dyrere tidsperiodene.

Du kan også få pushvarsel om høye strømpriser. Når strømprisen blir unormalt dyr kan du få et varsel rett til telefonen din, slik at du potensielt kan unngå å bruke strøm da.

Puls

Gudbrandsdal Energi er det første strømselskapet i Norge som leier ut såkalte pulsmålere til kunder. Dette gjør de for å hjelpe kundene sine til å forstå og redusere eget strømforbruk. Å motta slik informasjon om strømbruket ditt i sanntid koster 29 kroner per måned. I tillegg kommer et engangsbeløp for frakt av boksen på 110 kroner. Du bestiller Puls i appen eller ved å logge deg inn på Min side.

Smartlading av elbil

Om du aktiverer smartlading for elbiler i appen, kan du lade bilen din når strømprisen er lavest. For å benytte deg av dette tilbudet må du laste ned appen og aktivere «Smartlading». Bilmerket og modellen din må være støttet av appen. På nettsiden til Gudbrandsdal Energi finner du oversikt over hvilke biler som støttes.

Etter at du har registrert bilen din og fylt ut når du ønsker bilen ferdigladet, lages en ladeplan. Da lades bilen din når det er billigst, så langt det lar seg gjøre. Tilbudet kommer med noen kriterier det kan være lurt å lese gjennom. Det viktigste å merke seg er at å få bilen ferdigladet på ditt valgte tidspunkt vil prioriteres framfor pris.

Lån av termisk kamera

Om vinteren kan varmelekasje koste deg mye penger. Som det første strømselskapet i Norge har Gudbrandsdal Energi derfor tilbudt kundene sine å låne et termisk kamera. Etter at du har lastet ned en app kan kameraene enkelt brukes sammen med din smarttelefon for å la deg se om varmen din forsvinner ut av vinduet.

Du bestiller kameraet direkte hos Gudbrandsdal Energi, og får låne det gratis i ti dager. Det anbefales at du laster ned appen til kameraet før du bestiller det, slik at du vet om det er kompatibelt med telefonen din.

For øyeblikket har selskapet midlertidig stengt ned muligheten for utlån av termisk kamera, men sier at de vil åpne opp igjen for dette ved en senere anledning.


Annonselenke